Teksten leren schrijven

..want met de juiste woorden maak je het verschil.

Introductiegesprek 

Om erachter te komen wat je wilt leren en waarom. 

Gratis niveau-analyse

Ik analyseer het schrijf- of taalniveau voordat de training start.

Doelgericht leren


Jij bepaalt wat je wilt leren, ik maak er een plan op maat bij.

Flexibiliteit voorop

Alles in overleg: duur van de training, aantal lessen en planning.

(Online) begeleiding

Feedback, uitleg, tips en tricks; het kan face-to-face of online. 

In company training

Op je eigen kantoor voor, tijdens of na werktijd? Kan gewoon!

Level up met taal en tekst


Zonder twijfels en zonder fouten.

Ooit zat je op de middelbare school. En waarschijnlijk kreeg je uitleg over de persoonsvorm of contaminatie. "Waarom moet ik dit leren?", dacht je.  Ik snap die vraag. Waarom moet je dat kunnen? 

Omdat je nu zuchtend je zinnen omgooit om werkwoordspelling te vermijden. En omdat je in die zakelijke e-mail geen emoticons kunt gebruiken om je boodschap duidelijk te maken. 

Iedereen heeft moeite met iets anders en we leren allemaal op onze eigen manier. Grote kans dat je op school niet de dingen leerde die je nu nodig hebt. Of niet op de manier die bij je paste. 

Dat kan anders. 

 We kijken eerst naar je leerwens, bespreken waar je moeite mee hebt en hoe je het liefst iets leert. De training wordt daar omheen gebouwd. Net als het materiaal, dat is afgestemd op jouw werkveld. Met meer dan tien jaar onderwijservaring (Nederlands), verdieping in leerstijlen en taaltrainingen in verschillende sectoren, weet ik wat werkt en wat niet. One-size-fits-all bestaat niet als je iets wilt leren. 

Vertel me meer

"De opbouw was slim; een niveau-analyse om van daaruit het lesmateriaal te ontwikkelen dat aansloot op mijn niveau en de beroepscontext. Het materiaal was zó actueel dat ik het soms dezelfde week kon gebruiken."

Nick Vogels, inkoopadviseur bij Contractables

Hoe werkt het?

Introductiegesprek 

Samen bepalen we waar de behoefte ligt. Op welk vlak moet je taalprestatie level up? Heeft het werkveld of de functie invloed op de aanpak? Op basis van jouw input maak ik een plan op maat. En ‘op maat’ wordt serieus genomen. Denk aan: vooraf het niveau en de leerwensen van deelnemers vaststellen, een voorstel voor de werkwijze en duur (online of in company? Wekelijks of dagtraining? etc.) en opstellen hoe de vooruitgang wordt gemeten.

Gratis niveau-analyse 

Voordat we met een training starten, analyseer ik het taal- en schrijfniveau. Dit kan op basis van al eerder geschreven teksten (bijvoorbeeld e-mails, notulen, een verslag). Dit vormt de basis voor het maatwerkplan. Zo weten we precies welke punten onze aandacht verdienen! Ook is het mogelijk een leerstijlentest te doen, om erachter te komen hoe jij het beste leert.

Naar mijn gratis niveau-analyse


Focus op jouw doel

Bij de meeste taal- of schrijftrainingen ligt het aan jezelf of je er (achteraf) wat mee doet. De taaltraining van Taalstudio | SUIKERS is speciaal ontwikkeld voor jou(w doel). Je leert alleen relevante vaardigheden. De werkwijze en opdrachten zijn afgestemd op jouw leerstijl. Aan de hand van persoonlijke feedback en begeleiding op maat, schrijf je binnen de kortste keren een vlammende tekst. Zonder twijfels en zonder fouten

Unieke begeleiding

De een vindt het prettig om face-to-face begeleiding prettig, de ander krijgt liever online uitleg en feedback. Een taaltraining op locatie (in company) heeft als voordeel dat er snel ingespeeld kan worden op vragen. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Afstemming op jouw wensen geldt niet alleen voor de inhoud, maar ook voor de werkwijze. In overleg bepalen we hoe en wat.

"Rosa is kundig en creatief. Ze schrijft voor ons modules voor het vak Nederlands op verschillende niveaus. Daarnaast komt ze afspraken na en denkt ze altijd mee."

Priscilla van der Weerden - TaalIntegraal

"In het begin was herhalen van de basis absolute noodzaak. De flexibiliteit en ruimte voor vragen die actueel waren, heb ik als prettig ervaren. Ruim voor elke training was de stof bekend, waardoor ik wist waar ik aan toe was. Evenals het plannen van afspraken: flexibel en duidelijk.

 

Maatwerk is denk ik het best passende, allesomvattende woord voor de trainingen. Mijn conclusie: het niveau is gestegen en het bewustzijn van taal is toegenomen. Ik besef nu ook hoeveel er nog te leren valt.."

Nick Vogels, inkoopadviseur bij Contractables

Overtuigd? Start vandaag nog!

Ben je er klaar voor om je eigen schrijfkwaliteit en taalniveau te verhogen? 

Naar mijn gratis niveau-analyse  
GRATIS

NIVEAU-ANALYSE

Op basis van door jou geschreven teksten maakt Taalstudio | SUIKERS een analyse van je schrijf- en taalniveau. Waar kun je groeien om (nog) betere teksten te schrijven?