ebooks

Laat je e-book verbeteren

.. en deel je kennis met lekker leesbare teksten.

ebook-laten-verbeteren

Laat je e-book verbeteren en draag je waardevolle kennis over met foutloze teksten en duidelijk geformuleerde opdrachten. 

Je wilt wel een e-book uitgeven, maar..

Een e-book is de perfecte manier om de kennis die je hebt opgedaan te delen. Ondernemers weten vaak véél over hun vak en blijven zich ontwikkelen. Cursussen, webinars, seminars, vakliteratuur. 

Daarom ben je begonnen aan een e-book en ein-de-lijk is 'ie af. Top! Maar je beseft ook hoe belangrijk het is dat niet alleen de inhoud krachtig is, maar ook de spelling en formulering. Fouten in je tekst doen afbreuk aan de kwaliteit. 

Ook blijkt uit talloze onderzoeken dat foutloze teksten betrouwbaarder overkomen. 

  • Je wilt dus een e-book dat jouw kennis goed samenvat (check!) mét foutloze teksten.
  • Ook is het belangrijk dat je teksten op het niveau van je doelgroep geschreven zijn. Jij bent de expert, maar zij nog niet! 
  • Heb je ook opdrachten in je e-book verwerkt? Deze moeten duidelijk geformuleerd zijn, zodat ze aanzetten tot actie en de lezer ze kan uitvoeren (zonder vraagtekens..).

Herkenbaar?

Je twijfelt aan je eigen schrijfkwaliteiten en bent niet zeker van je spelling en grammatica.
Je ownt de kennis en je e-book staat vol vaktaal. Je vraagt je af: is dit wel het niveau van mijn doelgroep? Snappen zij wat ik hiermee bedoel?

Je verhaal is duidelijk, maar je weet niet zeker of dat ook overkomt 'op papier'. 

Je teksten zijn af, maar véel te lang of juist te kort. Je vraagt je af wat de ideale lengte is. 
Je teksten zijn goed, maar je vindt het lastig om de opdrachten actiegericht te formuleren
ebook-tekst

Je e-book is zo omgetoverd!

Een e-book om kennis over te dragen is altijd een goed idee. Het is én waardevol én werkt vaak ideaal als aantrekkelijke weggever. 

Je weet zelf natuurlijk het meeste van jouw vak, sector of niche. Jouw kennis is een verzameling van misschien wel jaren cursussen, boeken en seminars. Als je het leuk vindt om te schrijven, dan kun je deze bulk aan informatie zelf op papier zetten. De inhoud staat vanzelfsprekend voorop. 

e-book-latenschrijven

Samen naar een perfect geformuleerd boek

We voeren natuurlijk eerst een gesprek waarin jij aangeeft waar het aan schort. We bespreken kort je doelgroep en het doel van je e-book.


Dan heb ik helder waar ik op moet letten. Ik lees je e-book grondig door. Ik let vooral op taal, maar natuurlijk ook op het niveau en of eventuele opdrachten aanzetten tot uitvoering. Wist je dat hier trucs voor zijn? In mijn tien jaar als docent Nederlands heb ik ze allemaal geleerd.


WAT LEVERT HET JOU DUS OP?

  • Ik verbeter je e-book volledig op taal. Spelling, grammatica, leestekens etc. 
  • Ik zorg ervoor dat al jouw teksten op doelgroepniveau geschreven zijn.
  • Ik optimaliseer de formulering van al je opdrachten, zodat ze helder zijn.
  • Ik geef je tips voor verbeteringen van de lay-out (uiterlijke leesbaarheid).

"Maakt foutloos schrijven dan écht zo'n verschil?"

Ja. Heel simpel. Ik heb ook lang gedacht: het gaat toch om de inhoud? En dat is ook zeker zo. Alleen de inhoud wordt 100 keer sterker als de rest ook goed is. Lekker leesbare zinnen, geen dt-foutjes of andere afleidingen. Want dat is wat het zijn: fouten in je tekst leiden af van de inhoud. Zonde, toch? Uit talloze onderzoeken blijkt telkens dat een tekst met schrijffouten als onbetrouwbaar wordt gezien. 


Je tekst op het juiste niveau schrijven, is een andere uitdaging. Jij ownt de kennis, dus ben je geneigd om in vaktaal te praten. Veel te moeilijk voor je lezers waarschijnlijk. Ik stem jouw teksten af op de doelgroep die jij voor ogen hebt. Door mijn ervaring op verschillende niveaus in het onderwijs, pas ik de teksten binnen no time aan. 


En je opdrachten? Die formuleer ik in een handomdraai actiegericht. De formulering van een opdracht is superbelangrijk. Je wilt dat je lezer niet met vraagtekens achterblijft, maar meteen aan de slag kan.

Bovendien kost het je op deze manier zelf geen moeite. Of frustratie. Of tijd. 
ebook-verhaal

Hoe werkt het?

stap1-ebook

1. Voorbereiding

Samen bekijken we jouw e-book en beantwoorden de vragen:

- Wat is je doel met het e-book?

- Voor wie is je e-book bestemd?

- Wat moet er aangepast worden? 

ebook-nakijken

2. Verdieping

Ik lees jouw e-book met de antwoorden op de vragen in mijn achterhoofd. Ik maak aantekeningen en verdiep me in jouw teksten. 
nakijken-ebook

3. Verbeteren

Aan de hand van de vragen die we beantwoord hebben en mijn aantekeningen bij jouw e-book, ga ik verbeteren. Ik zorg voor een optimaal e-book zonder fouten! 
ebook-laten-verbeteren
€ 199,-

Een e-book dat helemaal af is!

Een e-book dat op alle fronten voldoet aan jouw eisen. De sterke inhoud is van jouw eigen hand, de optimalisatie van mijn hand. Samen komen we tot een perfect geformuleerd e-book dat helemaal af is.