Over Taalstudio | SUIKERS

Met tekst en taal naar jouw verhaal

Wat doet een 'taalstudio' en voor wie?

Met Taalstudio | SUIKERS help ik jou met het schrijven van teksten. En 'helpen' kun je interpreteren als: schrijf een hele nieuwsbrievenreeks (of marketing funnel) voor me. Oké, doe ik. Maar ik kan je met taaltrainingen ook leren hoe je dat zelf aanpakt. Wat jij wilt.


Ik schrijf de teksten waar ondernemers zelf over twijfelen, waar ze geen tijd voor hebben of die ze uitstellen. Voor de een lijkt het een te grote berg werk, de ander is ervan overtuigd dat het met dyslexie onhaalbaar is (spoiler: niet waar, alles valt te leren!).  Of het ontbreekt aan inspiratie, je worstelt met de toon van je boodschap.. zucht. Maar ik snap het, niet iedereen vindt het leuk om te schrijven of weet hoe SEO-proof teksten eruitzien. Laten we zeggen: ieder zijn ding.

En ik houd van schrijven, leef ervoor (en ervan) en zou niet zonder kunnen. En dat is wat ik met Taalstudio | SUIKERS aan anderen wil meegeven: het plezier van een goede tekst. De juiste woorden zijn zo waardevol voor elke onderneming. Zonde als je die kansen laat liggen. Of dat nu op je website is, een specifieke blog of dat je zelf het plezier in schrijven (her)vindt. 

Meer weten over de taalfanaat hierachter?


copywriter_taalstudio

De taalfanaat hierachter..

Dat ben ik, Rosa Suikers. En ik leef voor taal. Dat klinkt een beetje gek misschien, maar toch is het zo. Ik lees graag een boek (soms ook hagelslagpakken of shampoo-flessen), maar heb vooral oog voor taal om me heen. Dagelijkse spam van een pizzaketen in mijn mailbox, quotes op social media en lieve briefjes op de deur van eenmanszaken als de eigenaar er even niet is.

Maar zoals je snapt, is taal niet alleen lezen. Ik luister ook graag. Naar spreekwoorden die alleen de generatie van mijn ouders nog snapt. Of naar kinderen die zich taalkundig gezien creatief uitdrukken.

Maar het allerleukste vind ik schrijven. En mensen iets leren over taal. Of dat nu om zakelijke teksten gaat, commercieel schrijfwerk of poëzie, maakt niet zoveel uit. Het gaat om nieuwe inzichten. En die heb ik zelf continu wanneer ik schrijf. Ik benader elke tekst op een andere manier en dat zorgt ervoor dat ik open sta voor alles. En dus géén taalnazi ben. Of erger: een purist.

Dat zou je misschien denken, als je weet dat ik tien jaar als docent Nederlands heb gewerkt. Niets van dat alles. Ik ben zeker een taalfanaat, of nerd, as you wish. Dat klinkt in ieder geval een stuk vriendelijker. En zo sta ik ook tegenover de taal. 

En taal leeft, dus voel je vrij om fouten te maken. Dan voel ik me vrij om je te helpen die te voorkomen. Invloed van andere talen of verschuiving van zij naar hun; het hoort bij een taal die leeft. En dat is precies wat ik er zo leuk aan vind. En etymologie niet te vergeten, want: waar komt een woord vandaan? Als ik me dat afvraag, dan moet ik het opzoeken. Óók als ik daar een halve dag aan moet besteden, mijn vader moet bellen voor hulp of langs de bieb moet voor naslagwerk. Tja. Je leeft voor taal of niet, hè.


Oh ja, en ik heb gestudeerd (zodat je zeker weet dat ik niet zomaar wat doe).

Master of Education       Eerstegraads docent Nederlands              2012-2014

Bachelor of Education    Tweedegraads docent Nederlands           2008-2012

Bachelor of Arts               Journalistiek                                                 2006-2008                                        

                                          minor Sportjournalistiek                             2011taalstudiosuikers_krachtformule

Jeremy Vos

De Krachtformule

"Bij mij wist ze precies te ontdekken wat ik wel en niet wilde"

"Rosa luistert, stelt vragen en dan ineens is daar haar creativiteit en passie voor taal. Ik zou haar 100% aanraden, want ze gaat uit van eigen expertise. Bij mij wist ze precies te ontdekken wat ik wel en niet wilde voor mijn websites. Enthousiast, intelligent, vriendelijk, een doorzetter en gedisciplineerd. Superfijn samenwerken dus."

Wat kan ik voor je betekenen?

e-book-latenschrijven

Teksten laten schrijven

Nog steeds een lege 'Over ons'-pagina? Welke woorden kies je voor je marketing funnel? Of gewoon moeite om te beginnen aan een tekst?Laten we kijken hoe ver we samen komen.

leertekstschrijven

Teksten leren schrijven

Kunnen de teksten van je PR-team wel level up? Moet je opeens commercieel kunnen schrijven voor je nieuwe baan? Onzeker over je taalniveau? In overleg maak ik een training op maat.

rosa_suikers

Er is nog meer..

..want misschien denk je nu: wat jammer, ik heb mijn eigen teksten klaarliggen, maar wil graag dat er iemand naar kijkt. Dan kan dat natuurlijk ook. Ik haal al je taalfoutjes eruit en geef je tekst nog een extra boost

Of wil je alleen wat sleutelen aan de opbouw? Ben je niet tevreden over je tone-of-voice  en heb je moeite met afstemming op je doelgroep? Je kostbare tijd verliezen door gefrustreerd de details uit te stellen, is zo zonde. 

Lekker laten nakijken! 

Klanten van Taalstudio | SUIKERS

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Realign Coaching

"Ik praat vijf talen maar kon nooit goed mooie teksten schrijven. Dat kostte mij veel energie en tijd. Ik deed het dus niet, dat was mijn oplossing. Toen ik mijn bedrijf startte, stond ik voor de keuze: mijn copy zelf schrijven of uitbesteden. Maar niemand kent mij en mijn zaak beter dan ik zelf, toch? Ik ben superblij dat ik Rosa tegenkwam en mijn copy uitbesteed. Door Rosa's manier van interviewen waren de teksten meteen bij de eerste poging een match. Krachtig en duidelijk. Snel en betrouwbaar. Rosa is super leuk, kent haar vak en makkelijk bereikbaar." - Katja Markelova

Ms. Nameless
Add Your Stars
Très Bien

"Wij hebben hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. Op basis van eenmalig contact heb je exact de uitwerking van de nieuwsbrief gemaakt waar wij op zoek naar waren. Prettige en snelle communicatie en afhandeling!"  - Jeroen van de Zande

Ms. Nameless
Add Your Stars
MeganMedia

"Ik heb nu een paar opdrachten bij Taalstudio | SUIKERS neergelegd en ben iedere keer blij met het goede en originele resultaat. Het fijne contact en snelle schakelen geeft Taalstudio SUIKERS voor mij ook een een dikke plus!" - Megan van den Oever

Ms. Nameless
Add Your Stars
Internet Marketing Unie

Rosa heeft een aantal gastblogs geschreven voor IMU.nl, waar we zeer over te spreken zijn. Haar teksten zijn helder en lezen als een trein. Rosa reageert snel en levert alles perfect aan." - Daniëlle Bakker

Ms. Nameless
Add Your Stars
rosasuikers_contact

Wil je nóg meer weten?

Laat wat van je horen of blijf op de hoogte via mijn Stories op Instagram en volg me @rosasuikers!

arrow_drop_up arrow_drop_down